Egy levágott fejjel akart az ugandai parlament épületébe bejutni egy férfi

Horrorfilmbe illő jelenet játszódott le.  

Az ugandai rendőrség hétfőn őrizetbe vett egy férfit, aki egy kisfiú ajándékcsomagba rejtett, levágott fejével akart a kampalai parlament épületébe bejutni – írja az MTI.

A rendőrségi közlemény szerint az áldozat egy öt- vagy talán nyolcéves gyerek lehetett. A rendvédelmi szervek mindenkit biztosítottak arról, hogy tüzetes vizsgálatot folytatnak le az ügyben az elkövetők felelősségre vonása végett.

A törvényhozás ügyeit nyomon követő, Parliamentary Watch Uganda nevű jogvédő csoport szerint a borzalmas csomagot Rebecca Kadaga, a parlamenti házelnök hivatalának címezték.

Kadaga szóvivője nem reagált a megkeresésekre. A 2011 óta hivatalban lévő Kadaga az Ugandában kormányzó Nemzeti Ellenállási Párt politikusa. A parlamentben jelenleg egy olyan törvényjavaslat vitája folyik, amely halállal büntetné az emberáldozatok végrehajtóit. A javaslat támogatói szerint már régóta szükség lenne egy ilyen szabályozásra.

Az ugandaiak felháborodással reagáltak az esetre a közösségi médiában, egyesek azt állították, hogy a borzalmas lelet magán viseli egy rituális gyilkosság jegyeit. Jogvédők és a helyi rendőrség szerint is gyermekek gyakran válnak ilyen bűncselekmények áldozataivá a kelet-afrikai országban.