A tiltakozások ellenére kitelepítenek 30 ezer kóbor kutyát Banglades fővárosából

Dakka keleti elővárosában, Matuailban közel kétszáz kutyát raktak ki az elmúlt három nap alatt.

Környezetvédők tiltakozása ellenére megkezdték harmincezer kóbor kutya kitelepítését Banglades fővárosából, Dakkából. Egy felmérés szerint közel harmincezer kutya él az utcákon a főváros déli részében, sok kellemetlenséget okozva az ott lakóknak. Dakka keleti elővárosában, Matuailban közel kétszáz kutyát raktak ki az elmúlt három nap alatt.

A múlt hónapban elindított kezdeményezést ellenző állatvédő aktivisták szerda délután tüntettek a belvárosban.

A tervet le kell állítani. Az állatok eltávolítása a területükről illegális és a törvény szerint büntethető

– mondta Rubaija Ahmed, a bangladesi Állatjóléti Alapítvány elnöke.

(Photo by Munir Uz zaman / AFP)

Több száz aktivista tüntetett a dél-dakkai polgármesteri hivatal előtt a kutyák kiköltöztetése ellen tiltakozva. Transzparenseiken azt hirdették, hogy számít a kutyák élete és a dakkai kutyák Dakkához tartoznak. Rubaija Ahmed felszólította a kormányt, folytassa a sterilizációs és oltási kampányokat, hogy megakadályozza a kutyapopuláció növekedését.

A kóbor kutyák többnyire a helyi lakók szemetéből táplálkoznak, de rendszeresen etetik őket önkéntesek is, akik szerint a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén idején legalább 100 ezer kutya táplálkozásáról gondoskodtak. Banglades korábban elpusztította a kutyák egy részét, majd a legfelsőbb bíróság 2015-ben felszólította a hatóságokat, hogy hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal, és ezután kezdték őket sterilizálni.

kiemelt kép: Afp