Meghaladta a hatmilliót a koronavírus-fertőzöttek száma

A járvány már 365 ezer ember életét oltotta ki világszerte.

A világban 6 060 207-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 369 156, a gyógyultaké pedig 2 456 790-re emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint – írja az MTI.

Egy nappal korábban a fertőzöttek száma 5 927 255, a halálos áldozatoké 364 933, a gyógyultaké pedig 2 493 792 volt. A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztelés, és a számontartás kritériumai is különböznek. A fertőzés 188 országban van jelen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.

Kiemelt kép: Jorge Rodriguez-Gerada kubai-amerikai művész egészségügyi dolgozót ábrázoló, Somos la luz (Mi vagyunk a fény) című, 1858 négyzetméteres festménye New York Queens negyedében, a Flushing Meadows Corona Park parkolójának aszfaltján 2020. május 28-án. A képpel azok előtt az egészségügyi dolgozók, és különösen a kisebbségekhez tartozók előtt szándékozik tisztelegni, akik az életük árán igyekeztek gyógyítani a koronavírus okozta betegségben szenvedőket. A portrét Dr. Ydelfonso Decoo, egy bevándorló orvos ihlette, aki belehalt a vírus előidézte betegségben, miközben a járvány által erősen sújtott színes bőrű közösségeket szolgálta. (MTI/EPA/Justin Lane)