Így nyitnak újra a szállodák és fürdők Ausztriában

Szigorú szabályok lesznek, például a medencékben is tartani kell a kötelező távolságot.

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában. A koronavírus-járvány esetleges terjedésének megelőzésére elrendelt szabályokról szerda délután Bécsben Rudolf Anschober egészségügyi miniszter tájékoztatott – olvasható az MTI tudósításában.

A tárcavezető „észszerű cselekvésre” szólította fel a lakosságot. Elsősorban a kötelező távolság betartásának és a szájmaszk viselésének fontosságára figyelmeztetett. Hangsúlyozta: az általános óvintézkedések „alapvető feltételei” a fokozatos újranyitásnak. A stabil járványhelyzetnek köszönhető, hogy az enyhítések harmadik szakaszában a szálláshelyek és a szabadidős létesítmények is újranyithatnak.

Augusztustól a beltéri eseményeken már ötszázan, a kültérieken hétszázötvenen lehetnek jelen. A helyi közigazgatási hivatal engedélyével ugyanakkor akár ezer embert is meg lehet hívni a beltéri, ezerkétszázötvenet pedig a kültéri rendezvényekre. Ennek feltétele azonban, hogy négy héttel korábban „Covid-19-es megelőzési tervet” kell készíteni. A rendezvényeken is kötelező a szájmaszk viselése; a vendégek az ülőhelyükön csak akkor vehetik le azt, ha a székek között legalább egy méter távolság van.

Ausztriában 16 537-en kapták el a koronavírus-fertőzést, közülük 15 228-an meggyógyultak. A megbetegedés szövődményeibe 645-en haltak bele.

Kiemelt kép: BARBARA GINDL/APA-PICTUREDESK/APA-PICTUREDESK VIA AFP