112 thai egészségügyi dolgozó került karanténba az elhunyt magyar turista miatt

A kórházigazgatót megdöbbentette, hogy a magyar férfi nem jelezte, fertőzött területen járt.

Mint korábban megírtuk, meghalt egy 25 éves magyar állampolgár Thaiföldön, aki súlyos motorbalesete miatt került kórházba Phuket szigetén, ám kimutatták nála a koronavírus-fertőzést is. A magyar külügy tájékoztatása szerint halálát az első hírekkel szemben nem a vírus, hanem a baleset során elszenvedett súlyos sérülések okozták.

Egy Bangkok Postban megjelent – elsőként a 444.hu által szemlézett – cikk szerint a március 25-én nyakcsigolyatörést szenvedett férfi a műtétet követően tudatánál volt és beszélni is tudott, napokkal később azonban belázasodott és nehéz légzése támadt. Múlt pénteken halt meg (a Bangkok Post továbbra is azt állítja, hogy koronavírusban).

A magyar turistánál azért kezdtek gyanakodni a koronavírusra, mert március 29-én meglátogatta egy barátja a patongi Soi Bangla nevű vigalmi negyedből, amit a járvány epicentrumaként tartanak számon a szigeten. Ezt követően derült ki, hogy a magyar turista is eltöltött ott két hetet, korábban pedig Malajziában is járt.

A kórház igazgatója megdöbbenését fejezte ki, amiért a magyar férfi nem jelezte, hogy fertőzött területről érkezett. Emiatt a kórház dolgozóit, összesen 112 személyt kellett karanténba helyezni, azonnal le is tesztelték őket, 94 vizsgálat negatív eredményt hozott, 18 eredményt még várnak.

Kép: AFP