Torinói orvos: A régióban vannak olyan kritikus állapotú betegek, akik a 30-as éveikben járnak

Marco Vergano az RTL Klubnak adott interjújában arról beszélt, hogy egy hete még 40 betegük volt lélegeztetőn, mostanra csaknem 2000. És nem csak idősek.

Egy torinói orvossal készített interjút Molnár Anikó újságíró az RTL Klub Híradó számára.

Egy hete még 40 betegük volt lélegeztetőn, mostanra csaknem 200, és nem csak idősek

– mondta Marco Vergano, aki a torinói intenzív osztályon dolgozik. A legfiatalabb betegük 47 éves és teljesen egészségesen került be a kórházba, de a régióban vannak olyan kritikus állapotú betegek, akik a 30-as éveikben járnak.

Azt mondja, nagyon megviseli, hogy dönteni kell, kinek jusson légeztető gép. Szerinte más országokban is hasonló helyzet alakulhat ki, ha nem sikerül megállítani a betegséget. Azt mondja, az orvosi kamarájuk jó előre figyelmeztetett erre a helyzetre és ajánlást is készítettek, eleinte mégis sok kritikát és támadást kaptak.

Sokan nem fogták fel a helyzet súlyosságát, és csak most kezdik megérteni

– nyilatkozta az RTL Klubnak az torinói kórház orvosa.

Az utóbbi huszonnégy órában 345-tel 2503-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság kedd esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma az eddigi legmagasabb létszámmal, több mint kétezerkilencszázzal 31 506-ra nőtt.