Kukacos májkrém: az anyát okolja a kórház

Az éjszaka randalírozó csótányokra nem reagáltak.

A kolozsvári gyermekkórház szerint az édesanya hibájából került  kukac a májkrém mellé. A botrány miatt belső vizsgált indult, a megyei közegészségügyi szakemberek kiszálltak a helyszínre, átvizsgálták a konyhát, az élelmiszerek tárolását, de nem találtak semmi kivetnivalót, írja a Transindex. 

A kukacos májkrémre a jobbközép Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője hívta fel a figyelmet, jelezve, hogy éjszakánként csótányok is vannak a kórházban.

A kórház szerint a felvételt készítő anyuka hibázott. A megmaradt májkrémet nem a hűtőszekrénybe, hanem a szekrénybe tette, egy zacskó alma mellé. A kukac a napok óta ott tárolt almáról került a májpástétomra, a kórház szerint az étel felszolgálásakor a szülő nem jelezte, hogy bármi gond lenne.

Máshol is adtak kukacos ételt

A kolozsvári kukacos eset előtt a Szatmárnémeti Sürgősségi Kórházból és a fertőző betegségek kórházából kerültek ki olyan felvételek, amelyeken látszik, hogy kukacos ebédet kaptak a  betegek. A sürgősségi kórház menedzsere szerint ez több kórházban okozott problémát, de nem tudják, hogy kerültek oda a kukacok, mert az ételeket kidobták.

Állítása szerint a makarónival nem lehetett gond, mert előzőleg megfőzték, utána pedig gránátalma, olaj, citrom és hagyma hozzáadásával készítették el, és a húst is lefagyasztották az elkészítés előtt. A menedzser azt ígérte, hogy a vizsgálatok után ismertetni fogja eredményeit.