Agyonlőtte magát az orosz vádlott, miután kihirdették az ítéletét

Az egykori közalkalmazottat három év börtönre ítélték.

Agyonlőtte magát egy büntetőeljárás alá vont volt közalkalmazott ítélethirdetés után egy moszkvai kerületi bíróságon szerdán.

Ítélethirdetéskor a tárgyalóteremben tartózkodó vádlott, miután a bíró ismertette a büntetési tételét, önkezűleg véget vetett életének

– közölte a törvényszék szóvivője.

A vádirat szerint a korábban a büntetésvégrehajtásban dolgozó Viktor Szviridov tízmillió rubelt (50 millió forint) zsarolt ki egyik kollégájától. Az egykori közalkalmazottat három év börtönre ítélték.

A bíróság szerint most vizsgálják, hogy a férfi miként csempészhetett be fegyvert a tárgyalóterembe, mivel az orosz bíróságokon egyébként nagyon szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, a rendet fegyveres őrök felügyelik, és fémdetektorokkal ellenőrzik a belépőket.

Az elítélt súlyos rákbetegsége miatt szabadlábon védekezhetett, és ügyvédjével abban reménykedtek, hogy betegsége okán nem fogják letöltendő szabadságvesztésre ítélni.

Szviridov végig tagadta bűnösségét, ügyvédje pedig sérelmezte, hogy a bíróság nem vette figyelembe a védencét felmentő bizonyítékokat, a többi között egy hangfelvételt.

Az ügyvéd szerint Szviridov azok közé a segítők közé tartozott, akik az 1986-os csernobili atomerőmű-baleset okozta károk elhárításában vettek részt. A férfi egyébként azzal a fegyverrel lőtte agyon magát, amelyet kiváló szolgálati teljesítményéért kapott. (MTI)