Szökésben a 17 évre ítélt dunaszerdahelyi volt rendőr

Boris Drevenák a dunaszerdahelyi tízes mészárlás ügyét vizsgáló nyomozócsoport tagja volt. Egy idő után azonban átállt a maffia oldalára.

Körözést adott ki a szlovák rendőrség Boris Drevenák volt rendőr ellen, aki a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia tagja volt.

A volt rendőrt október 8-án ítélte 17 év szabadságvesztésre a Legfelsőbb Bíróság. A Paraméter beszámolója szerint az ítélet azonnal jogerőre emelkedett, így Drevenáknak rögtön be kellett volna vonulnia a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe. Ezt azonban nem tette meg, így automatikusan úgy kezelik, hogy szökésben van, és menekül az igazságszolgáltatás elől.

A rendőr a dunaszerdahelyi tízes mészárlás ügyét vizsgáló nyomozócsoport tagja volt. Reisz Andor – Sátor Lajos egykori jobbkeze – a bizalmába férkőzött, Drevenák pedig elkezdte azoknak a bűnözőknek az érdekeit szolgálni, akiket börtönbe kellett volna zárnia.

Leadta a drótot a tervezett rendőrségi akciókról, és ezzel lehetővé tette azt, hogy Sátor Lajost egyszerűen képtelenség legyen elfogni. Drevenák nem jelent meg az ítélethirdetésén, ügyvédje azt állítja, azóta nem is kommunikált vele.