Négy embert ölt meg egy ausztrál ámokfutó

Nem terrorcselekményről van szó.

Legalább négy embert megölt és többeket megsebesített egy ámokfutó kedden az ausztráliai Északi Terület fővárosában, Darwinban, az elkövetőt őrizetbe vették – közölte a helyi rendőrség.

Reece Kershaw rendőrfelügyelő a sajtónak elmondta, hogy a férfi a város öt különböző pontján lövöldözött fegyverével. A rendőrség által jól ismert gyanúsítottat januárban, egy év börtönbüntetés után helyezték feltételesen szabadlábra.

Továbbra is próbáljuk kideríteni tettének indítékát,

mondta, hozzátéve, hogy a rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt. A felügyelő elmondta, az első jelentések arról szóltak, hogy egy férfi tüzet nyitott a központi üzleti negyed közelében, ezt követően további négy helyszínen folytatta ámokfutását, állítólag egy rendőrőrsre is megpróbált behatolni.

Szemtanúk a helyi médiának azt mondták, hogy a férfi besétált egy motelbe, ahol sörétes puskájával több ajtóra is rálőtt. A dpa német hírügynökség értesülései szerint a férfi feltehetőleg három emberrel a motelnél, további eggyel pedig egy másik helyszínen végzett.

A Londonban tartózkodó Scott Morrison ausztrál miniszterelnök szörnyű erőszakcselekménynek nevezte az esetet, de ő is hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekményt történt.

(MTI)

Kiemelt kép: iStock