Zimbabwe engedélyezte a nyíllal és íjjal történő bivalyvadászatot

Ezzel akarnak több turistát csalogatni az országba.
Kapcsolódó cikkek

Az ország természetvédelmi parkjait és vadon élő állatokat felügyelő hatóság szóvivője szombaton, az AFP francia hírügynökség kérdésére kijelentette:

mostantól legális a nyíllal és íjjal történő bivalyvadászat, azzal a nem titkolt céllal, hogy Zimbabwe minél több turistát vonzzon a határain belülre, ez pedig növekedést hozzon az ország turisztikai iparának.

A bevételeket környezetvédelmi célokra fordítanák – tette hozzá az illetékes.

A délkelet-afrikai országban többszázezer bivaly él, állatvilága pedig már eddig is sok turistát és vadászt vonz – főként az Egyesült Államokból, Európából, de Dél-Afrikából is.

Az afrikai országok közt az elmúlt években egyre élesebbé válik a verseny a trófeákra vágyó tehetős vadászok piacán. A bivalyvadászat terén hozott jókora változást jó eséllyel a szomszédos Botswana indukálta, hiszen az feloldotta az elefántvadászatra vonatkozó ötéves tilalmat.

Zimbabwe az ormányosok terén már korábban lazította a szabályozást, a vadászat engedélyezése helyett azonban inkább az állítólagosan túlszaporodott állatok eladását tették lehetővé: a hararei hatóságok nemrég bejelentették, hogy az utóbbi hat évben – összesen 2,7 millió dollárért, azaz 783 millió forintért – csaknem száz elefántot adtak el Dubajba és Kínába.