Felfüggesztettek egy magyar orvost Írországban, miután pénzt fogadott el egy betegtől

Több mint 12 ezer euróról van szó.

Több mint 12 500 eurót fogadott el egy Írországban dolgozó magyar orvos egy betegtől, ezért felfüggesztették a kamarai tagságát – számolt be az Irish Examiner.

S. Zsolt azzal, hogy pénzt fogadott el, megsértette a kamarai etikai szabályzatot, ezért a bíróság úgy döntött, hogy nem egyelőre nem dolgozhat tovább orvosként. A férfi brit-magyar kettős állampolgár, Írországban 2011-ben regisztráltatta magát orvosként.

S.-nek nem ez az első hasonló ügye: 2016-ban egy egészségügyi bizottság már megrótta hanyag munkavégzés miatt, 2017-ben pedig megtiltották neki, hogy pszichoaktív gyógyszereket írhasson fel.

A mostani ügy két éve kezdődött, amikor egy, az S.-t alkalmazó dublini orvosi rendelő kérte a magyar férfi orvosi tevékenységének felfüggesztését. A rendelő vezetősége hivatalos papírokat kért S.-től arról, hogy Írországban dolgozhat orvosként, ő azonban ehelyett eltűnt. Később kiderült, hogy mielőtt lelépett volna, pénzt fogadott el „baráti kölcsönként” több részletben egy súlyos beteg, idősebb pácienstől.

Az ügy május elején folytatódik a bíróságon.

Kiemelt kép: iStock