Nem engedték játszani a hétéves lányt, mert túl kövér

Hétéves volt még csak mikor diétára kötelezték a szülei, étkezési zavarai lettek miatta.

Még csak hétéves volt Esther Field, amikor a „zsírfóbiás” szülei diétára kényszerítették – írta a brit bulvárlap, a Daily Mail. Szülei úgy gondolták, az egészség megegyezik a vékonysággal, ezért a lányt súlycsökkentő programra kötelezték és napi mozgásra.

Szobabiciklit is vásároltak neki, amiről csak akkor szállhatott le, ha megfelelő kalóriát elégetett annak komputere szerint. Még mielőtt nem vették meg, a lépcsőn kellett fel s alá rohangálnia és a trambulinjukon ugrálnia egy meghatározott ideig.

A ma már 24 éves Field erre elkezdte rejtegetni az ételét és titokban habzsolt, ezzel kezdődött el az evészavara.

Gyűlöltem a testemet, már amikor hatéves voltam. Pufók lány voltam, ezért a szüleim belém sulykolták, hogy fogynom kell. De nemcsak a szüleim, a tévéből, a sztároktól, a magazinokból és a barátaimtól is ezt hallottam

– nyilatkozta.

Utált diétázni, ezért elkezdett csokoládét és édességeket lopni a szekrényből, ami miatt gyakran bajba került. Nagyszülei is terrorizálták, például, hogy szedőkanalat adtak neki a normál kanál helyett, mert neki biztosan arra van szüksége.

A szobabiciklivel is csalt, mert megtalálta azt a pontot, ahol a gép azt hitte, hogy egy újabb kört tett meg, így csak akörül mozgatta oda-vissza a pedált, hogy előbb elérje a napi célt. Amikor 15 lett, délutánonként dolgozni kezdett, az így megkeresett pénzt pedig édességekre költötte.

Még aznap délután megettem az összeset, a csomagolásokat pedig az ágyam mögé rejtettem. Másnap olyan lelkiismeret-furdalásom volt, hogy nem is ettem semmit.

Barátai céltáblájává is vált, akik azzal magyarázták, hogy nem játszhat velük, mert „túl kövér”.

Aztán rátalált a testpozitív mozgalomra, ami miatt már nem törődik a súlyával, nem is tudja, hány kiló jelenleg, és aminek a hatására maga is indított egy Instagram-oldalt, ami arra ösztönöz mindenkit, hogy fogadjanak el minden testet, és hogy mindegyik méltó a szeretetre.

Amikor megtaláltam a testpozitív oldalakat, eldöntöttem, hogy indítok egyet én is. Arra kényszerítettem magam, hogy a kamera elé álljak és hogy megmutassam azokat a dolgokat, amiket legjobban utálok magamban. Ez segített átértékelni, miért gyűlölöm őket annyira.

Rájött, azért, mert egész életében azzal nyomasztották, hogy a teste nem elég jó. Elmondta ezt a szüleinek is, és megértik, teljes mértékben támogatják. Már messze mást gondolnak az egészről, mint mikor Field még gyerek volt, és látják mennyire fontos egy gyerek mentális egészsége.

Kiemelt kép: Instagram