Halálra fagyott egy hegyen a tajvani „Bikinis Hegymászó”

A 36 éves tajvani nő szakadékba zuhant, és lebénult. Mire a mentőegységek megtalálták, már nem élt.
Kapcsolódó cikkek

Hegymászás közben meghalt a „Bikinis Hegymászó” néven ismerté vált Gigi Wu, a tajvani Yushan Nemzeti Parkban – jelentette a helyi sajtó. A 36 éves tajpeji nő azzal vált híressé, hogy hegycsúcsokon készült bikinis képeket tett közzé magáról, sikeres mászásai után.

Wu a beszámolók szerint szombaton kért segítséget műholdas telefonján, miután belezuhant egy 20-30 méteres szakadékba, és utána nem tudott megmozdulni. Barátainak azt mondta, hogy deréktól lefelé lebénult, de azt meg tudta mondani, hogy hol van – közölték helyi tisztségviselők, az AFP francia hírügynökség cikke szerint.

A rossz időjárási körülmények miatt a mentőegységek nem tudtak helikopter küldeni a kimentésére, és gyalog indultak el hozzá. A hegymászót 43 órával a segélykérő telefon után találták meg, de addigra Wu már nem volt életben. Halálát feltehetően kihűlés okozta.

A Nantou megyei tűzoltóság egységei kedden próbálták lehozni holttestét a hegyekből. A beszámolók szerint éppen egy olyan területre próbálják vinni, ahol le tud szállni egy helikopter, hogy elszállítsa a nő holttestét.

A 36 éves Wu egy kéthetes túrán volt egyedül, a Batongguan Historic Trail nevű túraútvonalon, amikor a baleset érte.

A nő tapasztalt hegymászónak számított. Bár úgy vált ismertté, mint a „Bikinis Hegymászó”, a mászásokat rendes hegymászó-felszerelésben hajtotta végre, és csak a csúcsra érve vetkőzött bikinire, hogy fotókat készítsen magáról.

Egy tavalyi interjúban elmondta, hogy pár évvel korábban kezdte el készíteni a bikinis fotókat. Az első képet azért kellett megcsinálnia, mert elveszített egy fogadást, de utána annyira megtetszett neki az ötlet, hogy rendszeressé tette.

Állítása szerint száz csúcsot mászott meg, és 97 bikinit használt fel a fényképek elkészítéséhez.