Trump akár 15 ezer katonát is küldene Amerika déli határaihoz

Körülbelül ötezer katona már most is ott van.

Az amerikai elnök akár 15 ezer katonát is küldene az Egyesült Államok déli határaihoz a Közép-Amerika felől közeledő migránskaravánok miatt.

A migránsok nem fognak bejönni az országba

– erősítette meg Donald Trump a korábbi álláspontját. Hozzátette, kormányzata fel fog készülni az egyelőre az amerikai határtól még mintegy 1600 kilométerre menetelő migránsok feltartóztatására. „A hadsereget már odarendeltük, körülbelül ötezer katonánk van a határnál, és még további 10-15 ezer katonát küldhetünk” – mondta.

Emberfolyam hömpölyög Amerika felé, Trumpnak nem is jöhetett volna jobbkor
Hétezer emberből álló migránskaraván tart az Egyesült Államokba, ami pont kapóra jött az amerikai elnöknek.

A védelmi minisztérium eddig 5200 amerikai katonának az amerikai-mexikói határra telepítéséhez adott felhatalmazást. A „Hűséges hazafi” névre keresztelt hadművelettel megerősítik a határvédelmet Texastól Kaliforniáig, a katonák létszámának növelése mellett logisztikai segítség érkezik a jelen lévő határőrizeti szervekhez. Ezenkívül a Nemzeti Gárda 2100 tagja szintén a határnál van már.

Arra a kérdésre, hogy nem a jövő héten tartandó félidős választások előtti félelemkeltés motiválja-e a bejelentést, Trump határozottan nemleges választ adott, és azt hangsúlyozta: a migráció rendkívül fontos téma.

(MTI, kiemelt kép: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)