A Szkripal-ügy másik gyanúsítottját is kitüntette Putyin

Alekszandr Petrov valójában Alekszandr Miskin, az orosz katonai hírszerzés orvosa.
Kapcsolódó cikkek

A Szkripal-ügy másodikként azonosított gyanúsítottjának is a legmagasabb orosz állami kitüntetést adományozta Vlagyimir Putyin orosz államfő – közölte keddi, bővített beszámolójában a Bellingcat nevű brit oknyomozó csoport.

Az angliai székhelyű, vizsgálatainak eredményeit online blogfelületén ismertető civil szervezet a Salisbury városában idegméreg-hatóanyaggal elkövetett márciusi merényletkísérlet mindkét gyanúsítottját azonosította. Két hete közölte, hogy vizsgálatai szerint a Ruszlan Bosirov névre kiállított útlevéllel utazó orosz állampolgár valójában Anatolij Vlagyimirovics Csepiga, az orosz katonai hírszerzés (GU) ezredese, akinek 2014-ben a legmagasabb orosz állami kitüntetést, az Orosz Föderáció Hőse címet adományozták.

Hétfő este az Alekszandr Petrov névre kiállított útlevelet használó gyanúsítottról írta meg, hogy Alekszandr Miskin, a GU katonaorvosa. A Bellingcat által kedden közölt újabb részletek szerint Miskin is az Orosz Föderáció Hőse kitüntetés birtokosa. (MTI, fotó: Europress – AFP PHOTO / RUSSIA TODAY)