Megjátszotta a lehetetlent: hamis lottószelvénnyel vette fel a főnyereményt egy férfi

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Kilenc évnyi gondtalan élet után helyezték vád alá a brit építőmunkást.

Mesés összeget, két és félmillió fontot (több mint 900 millió forintot) nyert a lottón 2009. márciusában Edward Putman, hertfordshirei építőmunkás. Kilenc és fél évvel később, a férfit csalással vádolta meg a rendőrség – írja a Guardian.

Putman pont a sorsolás utáni hat hónapos határidő lejárta előtt jelentkezett be a nyereményért. A szelvénye vonalkódjával gondok voltak, de a számok stimmeltek rajta így kifizették. Az építőmunkás két házat, és tucatnyi autót vett magának, aztán élvezte a milliomosok gondolatan életét – írja a Daily Mail.

A rendőrség 2015-ben indított nyomozást az ügyben, miután valahogy bizonyítékhoz jutottak, ami alátámasztotta, hogy Putman csalt a szelvénnyel. A vizsgálat a napokban zárult le, a férfit csalással vádolták meg.

Putmant előzetes letartóztatásba helyezték, de óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. Október 16-án kell majd megjelennie a bíróság előtt.