Putyint méltató heti magazinműsort indított az orosz állami tévé

Egy órán keresztül lehet majd nézni, mit csinált az elmúlt héten az orosz elnök.

Külön magazinműsort indítottak Vlagyimir Putyin orosz elnök tiszteletére az orosz állami televízióban – írja a Telegraph.

A hetente jelentkező egyórás propagandaműsor a Moszkva. Kreml. Putyin. címet viseli, a műsorvezető pedig Vlagyimir Szolovjev, aki több könyvet és dokumentumfilmet is készített Putyinról. A magazint éppen azután indították, hogy Putyin népszerűségét alaposan megtépázta egy tervezett nyugdíjreform, amely miatt aztán az elnöknek visszakoznia kellett.

Ami még Putyint is megrémíti: az orosz nők dühe és a nyugdíj
Engednie kellett, miután régen látott felháborodás jelent meg a társadalomban.

Az első, szeptember 2-ai adásban többek között arról mutattak be videófelvételeket, hogy Putyin Szibériában túrázott, hogy iskolás gyerekekkel találkozott, illetve arról, hogy megemlékezett egy múlt héten meghalt orosz énekesről.

A műsorban megszólalt a Kreml szóvivője is, aki azt mondta:

Putyin nem csak a gyerekeket szereti, hanem mindenkit. Ő egy nagyon emberi ember.

A szóvivő szavaiban visszacseng az a kifejezés, amelyet annak idején Vlagyimir Iljics Leninre használtak, mint a „legemberibb emberre”.

A magazinműsorból az is kiderült, hogy Putyin az elmúlt hetekben több mint 8000 km-t utazott Oroszországon belül, és feltették azt a kérdést, hogy ezt hogyan lehet ilyen jól bírni.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/Sputnik/Alexey NIKOLSKY