Putyin Éjjeli farkasai bevették Szlovákiát

Az orosz nacionalista motorosbanda Alsókorompát választotta.

A Bumm.sk szlovákiai hírportál a Markíza tévé riportja alapján írta, hogy az Éjjeli Farkasok nevű banda kelet-európai bázisának Alsókorompát (Dolná Krupá) választotta. A forgatócsopor hiába próbált bejutni a szögesdróttal megerősített, katonai objektumra emlékeztető, üzemcsarnokszerű épületbe.

Egy kisportolt testalkatú portás megakadályozta, hogy a stáb többet tudjon meg az orosz motorosok szlovákiai működésének céljáról. A falu polgármestere nem is tudta, milyen csoport vert tanyát az általa vezetett községben, ezért megkeresték a belügyminisztert is.

Denisa Saková azt mondta, hogy monitorozzák a helyzetet, de egyelőre nincs értesülésük róla, hogy „kihágást, vagy törvényellenes cselekedetet vittek volna véghez”.

Éjszakai farkasok (Europress/AFP)

Tavaly májusban a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közelálló radikális nacionalista motorosok a Fiumei úti Sírkert szovjet katonai parcellájában koszorúztak. 

Ez az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén is téma volt. Bár tiltott önkényuralmi jelkép miatt feljelentés is érkezett, az ORFK szerint  nem történt bűncselekmény.