Megszökött a légierőtől, 35 év után találták meg

William Hughest annyira nyomasztotta a légkör, hogy inkább Kaliforniába ment, és hamis személyazonossággal élte tovább az életét.

35 év után Kaliforniában bukkantak rá arra az eltűntnek hitt férfira, aki 1983-ban dezertált az amerikai légierőtől.

William Howard Hughes Jr-ról az volt az utolsó ismert információ, hogy 19 különböző helyszínen, összesen 28 500 dollárt vett fel a bankszámlájáról Új-Mexikóban. Ám az elmúlt napokban útlevélcsalás gyanúja miatt kihallgattak egy Barry O’Beirne nevű férfit, aki megtört, miután szembesítették az ellentmondásokkal, és elárulta, hogy William Hughes a valódi neve. A férfi azt mondta, annyira nyomasztotta a légierő, hogy úgy döntött, lelép és hamis személyazonossággal éli tovább az életét.

Éppen eltűnése előtt tért vissza Hollandiából, ahol NATO-tisztekkel dolgozott együtt. Mivel bizalmas információkhoz fért hozzá, a leginkább keresett szökevények közt tartotta számon a légierő. Egyelőre azonban nincs nyoma annak, hogy bármilyen bizalmas információt kiadott volna.

Azt nem tudják, hogy családtagjai tudtak-e a férfi hollétéről. Egy 1984-es cikkben a rokonok arról beszéltek, hogy elrabolhatták Hughes-t, aki akkoriban nem volt házas, de három testvére kereste.

A férfit jelenleg fogva tartják a légierő egy kaliforniai bázisán, akár ötéves elzárást is kaphat. (BBC)