Betörte egy gyanúsított orrát, majd meghamisította a jelentést a rendőr

A massachusettsi rendőr előbb betörte egy férfia orrát, majd meghamisította az esetről készült jelentést. A rendőr akár 10 éves büntetést is kaphat, melyet egy szövetségi börtönben kell letöltenie.
Kapcsolódó cikkek

Christopher Roeder tavaly áprilisban a Hadley-i Rendőrkapitányság tisztjeként bántalmazott egy, az állomáson fogva tartott férfit – számol be a New York Daily News.

A rendőr azután könyökölte orrba az áldozatot, miután megkérte, hogy álljon be a nyilvántartási fotó elkészítéséhez. Az ütés hatására a férfi orra eltört.

Az ügyészség szerint Roeder tettére nincs jogi magyarázat.

Az eset után a rendőr jelentésében azt írta, az áldozat obszcén megjegyzésekkel illette, és nem volt hajlandó együttműködni. A gyanúsított ellenállásának megtörésére nem talált más módszert, mint a könyöklést. Valójában azonban semmi hasonló nem történt: az áldozat végig együttműködött, Roeder pedig teljesen indokolatlanul alkalmazott erőszakot.

Az eset után a férfinek plasztikai beavatkozáson kellett átesnie.

Roedert azzal vádolják, hogy megfosztotta a gyanúsítottat jogaitól, illetve hogy meghamisított egy hivatalos dokumentumot. Ha a rendőrt bűnösnek találják, akár 10 évet is kaphat egy szövetségi börtönben.

(Kiemelt kép: Thinkstock)