Lövöldözés Las Vegasban

Egy zenei fesztiválról és egy kaszinóból is érkeztek jelentések lövésekről, legalább ketten meghaltak, és két tucatnyian megsérültek.

Legalább ketten meghaltak és mintegy két tucatnyian megsérültek, amikor magyar idő szerint hétfőn kora reggel lövöldözés tört ki Las Vegasban, a Mandala Bay kaszinó és szállodában. Egy kórházi szóvivő szerint a meglőtt és kórházba szállított 26 sebesült közül 14-nek az állapota válságos.

A rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, később egy helyi tévériporter azt írta a Twitteren, hogy egy gyanúsított meghalt, ezt a rendőrség is megerősítette, hozzátéve, hogy információik szerint egy elkövető volt, aki a 32. emeletről adott le lövéseket a fesztiválozó tömegre. A New York Times úgy tudja, hogy a New York-New York Hotelből és az Ali Baba étteremből is jelentettek lövéseket.

Europress/David Becker/Getty Images/AFP

A helyi rendőrség arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a helyszínt. A reptéren leállították a repülőgépek fel- és leszállását.

Egy videófelvételen, amelyet a Daily Mail tett közzé, az látható, hogy tömegével menekültek az emberek a helyszínről. A BBC azt írja, hogy az egyik videófelvételen olyan hangok hallhatók, amelyek automata lőfegyvertől származhatnak.

David Becker/Getty Images/AFP

Luke Combs zenész arról számolt be, hogy valaki a Mandala Bay-jel átellenben megrendezett Route 91 country zenei fesztiválon kezdett el lövöldözni. A helyi KLAS-TV-nek egy szemtanú azt mondta, hogy legalább száz lövést hallott.

Europress/David Becker/Getty Images/AFP

(Daily Mail, BBC, NBC News, kiemelt kép: David Becker/Getty Images/AFP)