Hillary Clinton megalázta Trumpot

Nem hiszem, hogy tudja, hogy a katasztrófa sújtotta Puerto Ricon élő emberek amerikaiak, mondta az amerikai elnökről annak nagy vetélytársa.

Miután két hurrikán is végigsöpört Puerto Ricon, a karib-tengeri sziget gyakorlatilag áram nélkül maradt, a tiszta víz és az üzemanyag is hiánycikk, a mezőgazdaság természetesen romokban. A szigetország az Egyesült Államok társult állama, ami azt jelenti, a lakosok amerikai állampolgárnak számítanak, még ha az ország jogilag független az USA-tól.

Donald Trump amerikai elnök azonban jóformán néma maradt a Puerto Ricot sújtó katasztrófákat illetően. Hétfőn csak annyit írt ki a Twitterre Trump, hogy a szigetország mély, nagy bajban van, de inkább a szigetországot, annak pénzügyi nehézségeit is okolta a problémákért.

Erre most Hillary Clinton, akit kis különbséggel győzött le Trump a tavalyi elnökválasztáson, lényegében hülyét csinált Trumpból. Clinton úgy fogalmazott a Huffington Post cikke szerint: nem vagyok abban biztos, hogy Trump tisztában van azzal, hogy a Puerto Rico-iak amerikai állampolgárok. Márpedig élnek ott 3,5 millióan. Clinton szerint Trump nem tekinti politikai szempontból relevánsnak és személyesen nem is tartja fontosnak az ottaniak helyzetét, ezért is viselkedik így.