Trump beismerte, hogy titkos információkat osztott meg az orosz külügyminiszterrel

Az amerikai elnök szerint ehhez minden joga meg is van.
Kapcsolódó cikkek

Megírtuk, hogy Trump titkos információkat oszthatott meg az orosz külügyminiszterrel. A Washington Post hétfői jelentése szerint az amerikai elnök arról beszélt az orosz külügyminiszternek és a kíséretében lévő Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövetnek, hogy az Iszlám Állam laptopokba beépített robbanószerkezetekkel tervez merényleteket végrehajtani, s ennek fejleményeiről ő naponta kap hírszerzési jelentéseket.

Közlésével a Washington Post szerint Trump elnök veszélybe sodorhatta az amerikai hírszerzés forrásait is, ráadásul a hírszerzési adatok egy harmadik féltől származtak, amely nem adott engedélyt a kiszivárogtatásukra.

Az elnök természetesen Twitteren reagált a vádakra, ahol azt írta, elnökként csak olyan dolgokat akart megosztani az oroszokkal, amikhez megvan a joga. Így szerinte rendben van, hogy olyan dolgokról beszélt velük, mint a terrorizmus, a repülésbiztonság. Egyrészt humanitárius okokból, másrészt Trump azt akarja, hogy Oroszország határozottabban lépjen fel az Iszlám Állam és a terrorizmus ellen.