Medence melett sörözött, majd lövöldözni kezdett egy férfi San Diegóban

Egy embert megölt, többet megsebesített.

Több embert megsebesített, egyet pedig megölt egy lövöldöző vasárnap San Diegóban, az Egyesült Államokban, miközben az egyik kezében a fegyvert tartotta, a másikkal sört ivott.

A KFMB-TV helyi tévécsatorna jelentése szerint a férfi egy társasház úszómedencéje mellett nyitott tüzet az emberekre. Egy szemtanú szerint a férfi a medence mellett ült, sörözött, és a másik kezében lévő fegyverből tüzelt. A házban lakó szemtanú azt is elmondta, hogy a lövöldöző a rendőrökre is tüzet nyitott, ezért végül agyonlőtték.

Shelley Zimmerman helyi rendőrfőnök az incidens után sajtótájékoztatón ismertette a részleteket. A 49 éves Peter Selis hét embert lőtt meg, egyikük a kórházban belehalt sérüléseibe. Több sérült állapota is válságos. Zimmerman tudatta: először egy rendőrhelikopter ért a helyszínre, és a pilóta azt jelentette, hogy több sérültet lát, és a feltételezett elkövető is a helyszínen van, és úgy tűnik, újratölti fegyverét.

A helyszínre érkező három rendőr agyonlőtte a gyanúsítottat, miután a férfi rájuk emelte nagy kaliberű fegyverét – mondta el Zimmerman.

A rendőrség úgy tudja, Selis is az épületben lakott, de azt egyelőre nem tudták kideríteni, hogy miért kezdett lövöldözni.

(mti)

Címkék: medencesan diego