1300 kilométert vezetett le egy 12 éves ausztrál fiú, mire megállították a rendőrök

Csak egy leszakadt lökhárító miatt állították meg.

Letartóztatott az ausztrál rendőrség egy 12 fiút, miután teljesen egyedül levezetett több mint 1300 kilométert egy autóval. A srác azt tervezte, hogy átszeli a kocsival az egész kontinenst. A túrának majdnem harmadát sikerült teljesítenie.

„Egyszerűen elkötötte otthon a családi autót, szülei bejelentették az eltűnését, a helyi rendőrök keresték” – nyilatkozta Kim Fehon felügyelő az AAP hírügynökségnek.

A fiú a keleti parton fekvő Kendallban vágott neki az útnak, és egészen a nyugati parton fekvő Perthig akart vezetni. A táv nagyjából 4000 kilométer. A fiút azért állították meg a rendőrök Broken Hill mellett, mert a kocsija lökhárítója le volt szakadva, és leért a talajra. Úgy tűnik, volt egy kisebb koccanása, de az autónak sem esett nagyobb baja, a fiú pedig teljesen sértetlenül úszta meg a kalandot.

A srácot letartóztatták, és mielőtt hazaengedték volna a családjához, kihallgatták. Fiatalkorúként fogják megvádolni jogosítvány nélküli vezetésért, és azért mert nem fizetett a benzinért.

A túra, amire fiú készült hihetetlenül veszélyes, hiszen az út a Nullarbor síkságon át vezet. A hatalmas, lakatlan területen nyílegyenesen vezet át egy autópálya a kopár tájon. A hatóságok azt szokták tanácsolni az autósoknak, hogy ha nekivágnak, sok élelmiszerrel, vízzel, illetve tartalékbenzinnel készüljenek az útra, és rengeteg pihenőt betervezve, legalább hat napot szánjanak rá.

(via Telegraph)