Lövöldözés a párizsi repülőtéren

Egy férfi ki akarta venni a fegyvert egy járőröző katona kezéből, ezután a férfit lelőtték. A lelőtt férfi szélsőséges muzulmán volt, ismerte a francia hírszerzés és az igazságszolgáltatás

Lövések dördültek a párizsi Orly repülőtéren. A hatóságok az egész repülőteret kiürítették,  repülőtér mindkét terminálján felfüggesztettek minden járatot.  Egyes érkező járatokat a Párizstól északra lévő Charles de Gaulle repülőtérre irányítanak át.

A támadó férfi egy katonanő fegyverét akarta elvenni, és akkor lőtte le két másik katona – közölte Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter.

A férfi egy három repülőtisztből álló csoport női tagját a földre teperte a repülőtéren, hogy elvegye a géppisztolyát. Ez nem sikerült, mert a katonanő erősen fogta a fegyvert, majd férfi bajtársai lelőtték a támadót.

Senki más nem sérült meg.

A párizsi Orly repülőtéren szombat reggel lelőtt férfi szélsőséges muzulmán volt, ismerte a francia hírszerzés és az igazságszolgáltatás

– közölte egy meg nem nevezett francia rendőrségi forrás.

A hatóságok is megerősítették a hírt Twitteren, azt írják, senki ne lépjen be a lezárt területre. A repülőteret tüzetesen átvizsgálják, a lelőtt férfi korábban nem hagyott-e ott egy pokolgépet valahol.

Az esettel szinte egy időben meglőttek egy rendőrt Párizstól északra egy útellenőrzés során.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

(MTI, Al Jazeera News, Mirror, RT, BBC)