Obama se, a kutya se hallgatta le Trumpot

Sokáig állította az amerikai elnök, hogy elődje még a választás napja előtti időkben bepoloskázta a Trump Towert. Nagyon úgy tűnik, ez is fals állítás lesz.
Kapcsolódó cikkek

Közös közleményben jelentette be az amerikai szenátus két magasrangú tagja, hogy Donald Trump lehallgatására utaló nyomot, jelet nem találtak a New York-i Trump Towerben.

Richard Burr, a Szenátus Hírszerzési Bizottságának elnöke és Mark Warner bizottsági tag adtak ki közleményt, miszerint nincs arra utaló jel, hogy az amerikai kormány bármely eleme a választás napja előtt vagy után lehallgatta volna a Trump Towert.

Órákkal korábban a republikánus Paul Ryan is közölte, nem létezett ilyen lehallgatás. Ryan szerint a hírszerzési bizottságok mindent elkövettek, hogy minél többet megtudjanak (az oroszok dolgaiban is), de mégse találtak semmi olyat, mint amit Trump állított.

Márpedig az állításai kemények voltak: szerinte megválasztása előtt Barack Obama amerikai elnök tudtával történtek a lehallgatások. Trump ezt két hete mondta, azóta próbálták bizonyítani a gyanút.

(CNN)