Összeomlott egy toronyház Teheránban, legalább harmincan meghaltak

Még azelőtt haltak meg, hogy az égő toronyház összedőlt volna.
Kapcsolódó cikkek

Összeomlott egy toronyház csütörtökön az iráni fővárosban, Teheránban, miután az épületben tűz ütött ki. Az omlás idején a tűzoltók még küzdöttek a lángokkal, az iráni állami televízió legfrissebb jelentése szerint 30-an közülük életüket vesztették.

Teherán, 2017. január 19.
Daruk emelõkosarában érkeznek tûzoltók a lángokban álló Plasco toronyházhoz Teheránban 2017. január 19-én, miután egyelõre ismeretlen okból tûz ütött ki az épületben, amelynek felsõ szintjei beomlottak. Az iráni állami televízió szerint a felhõkarcolóban rekedt emberek és a tûzoltók közül többen életüket vesztették, legkevesebb 38-an megsérültek. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

A 17 szintes épületet – amely egyike volt a múlt század hatvanas éveiben emelteknek – az összeomlás előtt kiürítették. A tűz helyi idő szerint reggel nyolc óra körül keletkezett. A tévé szerint amikor összeomlott a toronyház, még 38 tűzoltó a lángok megfékezésén munkálkodott.

Teherán, 2017. január 19.
A lángokban álló Plasco toronyház oltásáról készítenek felvételt járókelõk Teheránban 2017. január 19-én, miután egyelõre ismeretlen okból tûz ütött ki az épületben, amelynek felsõ szintjei beomlottak. Az iráni állami televízió szerint a felhõkarcolóban rekedt emberek és a tûzoltók közül többen életüket vesztették, legkevesebb 38-an megsérültek. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

A főváros déli részén fekvő Plasco Building nevű épületben bevásárlóközpont, kereskedelmi irodák és ruhaboltok voltak.  A rendőrség kordont vont a toronyház köré, és nem engedte az üzlettulajdonosoknak és másoknak, hogy visszatérjenek és magukhoz vegyék értéktárgyaikat.

Dzsalal Maleki, a tűzoltók szóvivője kijelentette: már több ízben felhívták a hatóságok figyelmét az épület veszélyességére, nem sok eredménnyel.