Megváltoztatta borítóképét Angela Merkel a berlini támadás után

A német kancellár még nem mondott semmit a hétfői eseményekről, csak Facebook képét változtatta meg. 11 órától sajtótájékoztatót tart.
Kapcsolódó cikkek

Egyelőre ennyit reagált Angela Merkel német kancellár a hétfői berlini támadásra, de a Welt információ szerint 11 órától sajtótájékoztatót tart a német kancellár.

Közben tizenkettőre nőtt a berlini karácsonyi vásáron történt gázolás halálos áldozatainak a száma, 48-an megsérültek, többeknek súlyos az állapota. Thomas de Maiziére belügyminiszter nem zárja ki, hogy merénylet történt, de a hatóságok egyelőre nem minősítették hivatalosan terrortámadásnak az esetet.

A német rendőrség éjfél után két órával arról tájékoztatott a Twitteren, hogy tizenketten haltak meg a gázolásban, a sérültek száma pedig negyvennyolc. Egyeseknek közülük súlyos az állapota. A korábbi hírek kilenc halottról szóltak. A rendőrségi közleményből nem derült ki, hogy az újabb három áldozat a helyszínen vagy a kórházban halt bele sérüléseibe.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, mintegy ötven-nyolcvan métert tett meg benne.