Vajon miért vonul börtönbe ez a papagájos férfi?

Adná magát a válasz, hogy kalózkodásért, de azok az idők már elmúltak.

Kedvencével, egy papagájjal szerepel a rendőrségi fotóin egy oregoni férfi. Craig Buckner a szabadlábra helyezésének szabályait szegte meg, de mivel önként adta fel magát, biztos volt benne, hogy nem kell rács mögé vonulnia, ezért magával vitte a tárgyalására a madarat, amit azóta nevel, hogy kikelt a tojásból.

A férfi a bíróság épülete előtt egy fa ágára ültette a szárnyast, és azt mondta neki, hogy várja csak meg, mindjárt visszatér. A bíró azonban úgy gondolta, jobb ha őrizetbe veteti Bucknert. A férfi kétségbeesetten magyarázta az őt megbilincselő törvényszolgának, hogy biztonságba szeretné helyezni a papagájt.

A történet annyira fura volt, hogy Shoana McKelvey úgy döntött, utánajár. Éppen időben érkezett a fához, szegény papagáj már eléggé stresszes állapotban volt, mivel támadásra készülő varjak köröztek a feje fölött.

Végül nem csak azt engedték Bucknernek, hogy keressen valakit, aki vigyáz a madarára, amíg rács mögött lesz, de azt is, hogy a papagájjal a vállán készítesse el a fotóit. A férfi nagyon megkönnyebbült, amikor egy barátja végül elvállata a pesztrálást.

(Fox12)