Egy érintéstől lángba borult egy tankoló nő autója – videó

Odanyúlt az autóban lévő töltőpisztolyhoz, majd egy nagy villanás után tűz csapott fel.

Súlyos sérülések nélkül megúszta egy nő, amikor tankolás közben kigyulladt az autójába pumpált üzemanyag egy izraeli benzinkúton – jelentette a helyi sajtó. Az esetet a Ginosar kibuc bejáratánál található töltőállomás biztonsági kamerája rögzítette.

A felvételen látni lehet, ahogy a nő odanyúl a töltőpisztolyhoz, hogy kivegye autója tankjából, de abban a pillanatban, hogy keze hozzáér, egy erős villanást lehet látni, majd nagy lángok csapnak fel. A tűz miatt kigyulladt a nő haja is. A sofőrnek végül sikerült kivennie a töltőpisztolyt, ami mintha csak egy nagy lángszóró lenne, mindenfelé lángokat lövellt ki.

A nő könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. A lángok megfékezésére öt tűzoltócsapatot vezényeltek ki a benzinkúthoz, amiben csak kisebb kár keletkezett – írta a Times of Israel. A tűzoltóság vizsgálata szerint a tüzet a statikus elektromosság okozta, ami akkor gyújtotta be a benzingőzt, amikor az autójából kiszálló nő hozzáért a töltőpisztolyhoz.

A helyi tűzoltóság közlése szerint a statikus elektromosságot a szokatlanul száraz időjárás okozza. A tűzoltók azt javasolják az autósoknak, hogy az ilyen esetek megelőzésére használjanak kézkrémet, amivel megakadályozhatják a súrlódást, és ezzel azt is, hogy statikus elektromossággal töltődjenek fel. Valamint azt tanácsolták, hogy tankolás előtt érjenek hozzá egy fémtárgyhoz, hogy azon történjen meg a kisülés.