Megállás nélkül bombázzák Aleppót, sok a civil áldozat

Legalább 32 civil halt meg.

Legalább 32 civil halt meg csütörtökön az észak-szíriai Aleppónak a lázadók kezén lévő részében a kormányhadsereg légi és tüzérségi bombázásaitól, az áldozatok között van öt gyerek is, jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) civil aktivistahálózat. Az amerikai erők közölték: Észak-Szíriában meghalt a különleges erők egyik katonája.

Rámi Abderrahmán, az angliai székhelyű OSDH vezetője azt mondta: a bombázások áldozatainak száma több is lehet, mert sokan vannak még a romok alatt. Azóta, hogy a szíriai kormányerők november 15-étől kezdődően hevesebben ostromolják a lázadók kezén lévő kelet-aleppói városrészeket, 188 civil halt meg, köztük 27 gyerek.

Körülbelül 250 ezer civil él Kelet-Aleppóban.

A Közel-Keletért felelős amerikai katonai parancsnokság (Centcom) bejelentette, hogy egy amerikai katona olyan súlyos sebesüléseket szerzett egy házi készítésű pokolgép felrobbanásától, hogy később belehalt ezekbe. A nevét nem közölték.

Az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció részeként az amerikai különleges erők körülbelül 300 katonája tartózkodik Szíriában, és támogatja az IÁ elleni helyi erőket.

(MTI)