Ha Trump őszinte lenne, magát tiltaná ki először Washingtonból

Trump egyik első programterve, hogy végre lecsapolja a mocsarat a kormányzatból. De az ő családja lesz az új mocsár.

Volt már pár elég ironikus pillanata az amerikai elnökválasztásnak. Az eddigi csúcs az volt, hogy Trump folyamatosan azzal vádolta Hillary Clintont és a kormányzati elitet, hogy el fogják csalni a választást.

Majd nem sikerült megszereznie a többségi szavazatot, és mégis elnökké választották. 

Na, Trump megint egy hasonló színvonalú iróniakamiont parkírozott be a Fehér Ház udvarára. Elnökjelöltként az egyik legnagyobb kampányígérete volt, hogy le fogja csapolni a kormányzati mocsarat D.C.-ben. Ez azt jelenti, hogy eltakarítja onnan a korrupt, bebetonozott tisztségviselőket, és a rajtuk élősködő lobbistákat.

Drain the swamp. 

Na, be is jelentette, hogy az első elnöki napján beterjeszti a törvényjavaslatot, hogy aki kormányzati pozíciót vállalt, azt öt évre tiltsák el a lobbizástól. Ez önmagában amúgy sem igazán működne, lobbiengedély nélkül befolyást gyakorolni még veszélyesebb is, mint hivatalos lobbistaként.

Na de ezzel párhuzamosan az történik, hogy

Trump önmagában akkora összeférhetetlenség, hogy innentől fölösleges is nekiállni a mocsár lecsapolásának. Pedig az ő elnökké választásának kevés jó oldala közül pont az volt az egyik, hogy sikerülhet kitakarítani a Fehér Ház és a kormányhivatalok környékéről a Clinton-dinasztia évtizedek óta bebetonozott embereit.