5 millió euró értékű rablás a francia autópályán

Hazafelé tartott Bentley-ével a Paris-Le Bourget repülőtérről két hatvanas éveiben járó katari születésű nő hétfőn 21 óra körül, amikor két férfi rájuk támadt.
Kapcsolódó cikkek

Hazafelé tartott Bentley-ével a Paris-Le Bourget repülőtérről két hatvanas éveiben járó katari születésű nő hétfőn 21 óra körül, amikor két férfi rájuk támadt és felszólították sofőrjüket, hogy hajtsanak egy benzinkúthoz.

Az LCI információi szerint a két rabló paprikasprayjel fújta le az autóban tartózkodó két asszonyt és a sofőrt, ezután nyitották ki a jármű csomagtartóját.

A bűnözők elvitték a sértettek minden holmiját, köztük ékszereket, ruhákat és bőrárukat. A zsákmány értéke körülbelül 5 millió euróra tehető.

Volt rá precedens

Tavaly áprilisban ismeretlen tettesek 5 millió euró értékben loptak Chanel ékszereket egy tajvani műgyüjtőtől Roissy és Párizs között. A bűnözők elloptak egy 1,7 millió eurót érő gyűrűt is.

2010 februárjában Christian Chernovetska, Kijev akkori polgármesterének lánya hasonló rablásnak esett áldozatul. 4,5 millió euró értékben zsákmányoltak tőle ékszereket.

(Le Parisien)