Egy finn szépségkirálynő is szexuális zaklatással vádolja Donald Trumpot

Az elnökjelöltet korábban már tizenegy nő gyanúsította meg azzal, hogy Trump akaratuk ellenére fogdosta vagy megcsókolta őket.
Kapcsolódó cikkek

Ninni Laaksonen 2006-os finn szépségkirálynő is szexuális zaklatással vádolta meg Donald Trumpot, így már tizenkettőre nőtt a republikánus elnökjelöltet vádoló nők száma az amerikai elnökválasztás előtt kevesebb mint két héttel.

A 2006-os Miss Universe versenyen országát Finnország szépeként képviselő Laaksonen az Ilta-Sanomat című finn napilapnak számolt be a milliárdos üzletember közeledéséről.

Elmondása szerint Trump megragadta a fenekét, mindössze néhány pillanattal azelőtt, hogy fellépett David Letterman éjszakai showműsorában, 

ahova három másik versenyzővel és a Miss Universe szépségversenyt szervező céget akkor tulajdonló Trumppal együtt hívták meg.

Trumpot korábban már tizenegy hölgy vádolta meg azzal, hogy az elnökjelölt akaratuk ellenére fogdosta vagy megcsókolta őket. A vádlók között vannak ugyancsak korábbi szépségkirálynő-jelöltek, újságírók, és még egy pornószínésznő is. Mind az után álltak a nyilvánosság elé, hogy kiderült, Donald Trump egy 15 évvel ezelőtti felvételen arról beszélt, hogy kedvére fogdoshatja a nőket, akár beleegyezésük nélkül is, pusztán azért, mert híres. Trump emiatt bocsánatot kért, de azt állítja, sosem tett ilyet, és a vele szemben megfogalmazott vádak minden szava hazugság.

(mti)