Ez volt Trump utolsó esélye

Harmadik, és egyben utolsó vitájukat tartották az amerikai elnökjelöltek, amin Trump az amerikai demokrácia egyik alapjának aláásását helyezte kilátásba. Percről-perce, ahogy történt.

Húsz nap van hátra az amerikai elnökválasztás napjáig, és a két elnökjelölt utolsó vitáját tartja Las Vegasban. Politikai elemzők egyetértenek abban hogy ez Donald Trump republikánus elnökjelölt utolsó esélye, hogy megállítsa az elmúlt hetekben egyre erősebbé vált mélyrepülését, ami az első vitán elszenvedett vereségével kezdődött.

Trump a második vitán már valamival jobb teljesítményt nyújtott, de még azt is ellenfele, a demokrata Hillary Clinton nyerte meg. A republikánus elnökjelölt talán tanult hibáiból: a CNN közlése szerint Trump most, az előző vitákkal ellentétben már tartott gyakorló vitákat (amikben Chris Christie, New Jersey kormányzója játszotta Clintont), de a demokrata elnökjelölt így is komolyabb felkészülést tartott.

A nagy kérdés, hogy melyik Trumpot fogjuk látni a vitán.

Azt, aki az ellene indított „globális összeesküvésekről” beszél, aki szerint Clintonék „a nemzetközi bankárokkal összejátszva” akarják kiárusítani az Egyesült Államokat, és aki szerint a „gyűlölettel teli” Clinton „maga ördög”. Vagy képes lesz visszafogni magát, és azokkal a témákkal támadni Clinton, amik az első két vita alatt működtek a demokrata elnökjelölt ellen (aki még így is megnyerte azokat). De Trumpnak leginkább arról kell majd meggyőznie a választókat, hogy megvan az alkata és vérmérséklete ahhoz, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen.