100 tini gyepálta egymást Manchesterben

Egyelőre nem tudni, milyen indítékból, de 13-17 évesek sokasága esett egymásnak az angliai nagyvárosban. Az országban kezd elterjedni a pálutcaifiúzás.
Kapcsolódó cikkek

A Pál utcai fiúk Grundért vívott ütközete semmiség ahhoz a tömegbunyóhoz képest, amit angol suhancok rendeztek Manchester belvárosában. A durva, hogy napokkal korábban Londonban is lezajlott egy ilyen pürrhoszi csata, akkor hét embert vettek őrizetbe – írja az Independent.

A manchesteri bunyó a város északi negyedében, azaz a Northern Quarterben tört ki kedd éjjel. A rendőrség több bejelentést kapott, miszerint kb. 100 iskolás korú, 13-17 éves kölyök randalírozik a Dale Streeten este fél 8 felé. Azt nem tudták beazonosítani, melyik iskolákhoz tartoztak a mazsolák.

Mire a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a gyerekek elmenekültek. Phil Spurgeon rendőrségi szóvivő szerint még senkit se vettek őrizetbe itt. Spurgeon elmondta, a járókelőknek és lakóknak nagy félelmet okozhattak az egymást gyepáló iskolások, az erőszakot nem tolerálják Manchester utcáin és el fogják kapni a káosz érzéketlen okozóit.

Manchesterben amúgy a tíz nappal ezelőtti focirangadó, a United-City után is volt némi verekedés. Ott legalább nem használtak betontömböket és széklábakat, mint a londonin.