Túlélt egy súlyos mérgezést a család, aztán az ünnepi vacsora újra megmérgezte őket

Azt mondják az egész egy rémálom, lassan már semmit sem mernek megenni.

Súlyos állapotban került kórházba egy család Törökország északi, Tekirdağ nevű tartományában, alig néhány nappal azután, hogy kiengedték őket onnan. Mindkétszer ugyanazért kerültek be: súlyos ételmérgezést szenvedtek. Másodszor éppen azon a vacsorán, amivel az első eset utáni gyógyulásukat ünnepelték.

Amikor hosszú lábadozás után a család végre túl volt egy majdnem végzetes ételmérgezésen, úgy döntöttek, állatáldozattal és lakomával mondanak köszönetet Istennek, aki megmentette az életüket. A hálaadó vacsorán rajtuk kívül még 25 ember vett részt, a szomszédok és a barátok. Nem sokkal később mindannyiukat kórházba szállították. Huszonegyen jól reagáltak a kezelésre, ezért őket hamar hazaengedték, négyen azonban intenzív ellátásra szorulnak.

A másodszorra is ételmérgezésben szenvedő család tagja azt nyilatkozták, hogy annyira kétségbe estek, hogy lassan már sem mernek megenni.

„Az ételmérgezés lett a rémálmunk” – mondta Alattin Erdal, a családfő, és hozzátette, hogy semmit sem értenek.

A felesége, Asiye Erdal, aki mindkét csúnyán végződött esetben főzött, minden esetre megfogadta, hogy ezentúl jobban figyel majd az ételek készítésére.

(Hurriyet)