Amatőr emberrablók próbálták fogva tartani Ecclestone anyósát

És követelték minden idők legnagyobb váltságdíját. Végül egy fillért nem kaptak.
Kapcsolódó cikkek

Kiszabadították Bernie Ecclestone elrabolt anyósát, ráadásul még váltságdíjat sem kellett fizetni. A rendőröket az emberrablók és az Ecclestone-család közötti telefonhívások vezették nyomra, az asszonyt egy Sao Paolo melletti tanyán találták meg, nem esett baja. A rajtaütés során két embert tartóztattak le.

A Guardian most azt írja, a rendőrök dolgát megkönnyítette az, hogy teljesen amatőr emberrablókkal volt dolguk. Az asszonyra Sao Paulo egyik szegénynegyedében találtak rá, megkötözve, de sértetlenül. Az emberrablók a dúsgazdag Forma 1-es főnöktől

minden idők legmagasabb váltságdíját követelték, 28 millió fontot. 

Az ötletgazda Jorge Eurico da Silva Faria helikopterpilóta volt, aki ismerte Ecclestone-t és a családját. Farianak egy 19 éves és egy 23 éves fiú segített, akiket szintén letartóztattak. Ők is kaptak volna egyébként pénzt, igaz, csak a váltságdíj hatezred részét.

A támadók úgy jutottak be a házba, hogy a házvezetőnő nyitott nekik ajtót. Valahonnan megtudták, hogy Ecclestonék bútorokat várnak, ezt használták ki. A házvezetőnőt megkötözték, az anyóst, Aparecida Schunkot pedig megkötözték.

Nagyon sok dologra viszont nem figyeltek: ujjlenyomatokat hagytak maguk után, az utcai kamerák felvették őket, egy három hónappal az akció előtt bérelt lakásban rabosították a nőt. A rendőrség azokat a hívásokat is lenyomozta, amikor a váltságdíjról beszélgettek.

A 23 éves Azevedót akkor kapták el, amikor kórházba ment egy motoros sérülés miatt, ő vezette el a rendőröket a lakáshoz, ahol a 21 éves Amorim figyelt a túszra.

Aparecida Schunk szabadulás után azt mondta:

“Arra kérem a rossz fiúkat, ne raboljanak el senkit, mert le lesznek tartóztatva.”

Ecclestone felajánlotta a segítségét a nyomozásban, de azt javasolták neki a brazil rendőrök, inkább maradjon ki ebből.

A Forma–1 feje, azt nyilatkozta:

A rendőrség fantasztikus, első osztályú munkát végzett. Nagyon boldogok vagyunk.