Lelőttek egy orosz helikoptert Szíriában – Megrázó felvételek a helyszínről

Erőszakos tartalom, erősidegzetű olvasóknak.

A Russia Today cikke szerint augusztus 1-én Aleppo fölött lelőttek egy humanitárius segélyt szállító Mi8-típusú orosz katonai helikoptert, amelynek fedélzetén háromfős személyzet és két katona utazott. A Terrormonitor.org Twitter-én megdöbbentő képek jelentek meg, amelyeken valószínűsíthetően a helikopter roncsai, illetve az egyik áldozat holtteste és személyes okmánya látható.

A védelmi tárca szerint a helikoptert a földről érte találat.

Augusztus elsején Idlíb tartományban a földről indított támadás következtében lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai helikoptert, amely visszatérőben volt a Latakia tartományában lévő Hmeimím orosz légitámaszpontra, miután humanitárius segítséget szállított Aleppóba. Az orosz fegyveres erőknél szolgálók sorsának tisztázására minden lehetséges csatornát felhasználnak

– derül ki a moszkvai minisztérium közleményéből.

Az orosz állami RT hírtelevízió szerint ez a felvétel a helikopter roncsáról készült:

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy újságírókkal tartott konferenciahívásban bejelentette, hogy a helikopter öt utasa hősi halált halt, Oroszország pedig minden fronton folytatja a harcot a “nemzetközi terrorizmus ellen” – számolt be a Reuters. Oroszország Bassár el-Aszad erői mellé állt az immár öt éve tartó szíriai polgárháborúban.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Oroszország elleni dzsihádra szólította fel tagjait egy kilencperces videofelvételen az Iszlám Állam.