Elhagyta férjét, mert nem őt, hanem anyját mentette az árvízből

A kínai férfi lehetetlen választás elé került, amikor az árvíz lecsapott a falujára. Családja helyett az anyukáját választotta, de a családját így is elveszítette.

Egy kínai nő elhagyta férjét, miután a férfi magára a falujukra az előző héten lecsapott hatalmas árvíz idején, és velük alig törődve inkább édesanyja segítségére sietett – jelentette a kínai sajtó. A beszámoló szerint a Hupej-tartományban, Xingtai város közelében élő Gao Fengtait szerdára virradó éjjel ébresztette azzal felesége, hogy „jön az ár”.

Gao azonnal a közelben élő anyjához sietett, akinél előző nap több mint három órán át várakozott, miután a helyi meteorológiai hatóság heves esőzéseket és árvizeket jósolt. Az esetről megjelent hírek szerint miután a férfi meggyőződött arról, hogy anyja biztonságban van, visszament családjához, ahol odakiabálta feleségének, hogy vigye fel a gyerekeket, valamint apját a tetőre, és azzal a lendülettel vissza is ment anyjához.

Gao feleségének végül sikerült felvinnie a házuk tetejére kétéves fiukat és négyéves lányukat, valamint mozgáskorlátozott apósát, megmentve őket az árvíztől, ami legalább 17 embert ölt meg a településen. Az árvíz végül eltűnt, de utána Gao felesége is, aki fogta a gyerekeket, valamint kétezer jüan (85 ezer forint) készpénzt, és otthagyta az őket cserbenhagyó férjét.

„Biztos nagyon csalódott bennem” – mondta el a férfi a helyi sajtónak, hozzátéve, hogy „elfogadhatatlan lett volna” magára hagynia anyját, de „az is elfogadhatatlan”, hogy magára hagyta nejét.  Arra a kérdésre, hogy nem tudta volna előbb felvinni feleségét és gyerekeit a tetőre, és csak utána elmenni megmenteni az anyját, a férfi közölte, hogy „lehetetlen volt, nem voltam biztos abban, kit kellene előbb megmentem”.

Gao közölte, hogy megbocsájtásért fog könyörögni feleségénél, de elárulta, egyáltalán nem biztos abban, hogy sikerrel fog járni.