Pert vesztett a férfi, akinek tönkrement az élete, miután a seggére vertek

A legfelsőbb bíróság szerint az nem elég, hogy a volt biztonsági őr őszintén hisz benne, hogy minden bajáról az az ütés tehet.

John Rice egy állítólagos tettlegességi ügy miatt perelte be a kildare-i Alan Muddimant, a kenyérszállítót. Az eset 2009 júliusában történt egy dublini Tescóban, ahol a 49 éves felperes biztonsági őrként dolgozott.

Rice azt állítja, hogy Muddiman, aki a kenyeret szállította az áruházba, bántalmazta őt, miközben ő a termékeket ellenőrizte. Egészen pontosan, amikor ő hátat fordított a kenyeresnek, az ököllel a jobb farpofájára ütött. Rice vallomása szerint a támadás nemcsak váratlan volt, de meglehetősen heves is.

Hogy az ütés megtörtént, azt senki sem vitatja: az áruház kamerája rögzítette az esetet. A két férfi korábban jóban volt, viszonyukba belefértek a baráti ütések. Csakhogy az ominózus eset előtt, egy korábbi hasonló incidens miatt, Rice világosan kérte Muddimant, hogy ne érjen hozzá deréktájon, mert rossz a csípője.

Bár a kenyeres erre a konkrét esetre nem emlékezett, azt megerősítette, hogy a biztonsági őr tényleg beszélt neki a csípőproblémájáról.

Rice azt mondja, az a fenékre mért ütés tönkretette az életét. Azóta nem dolgozik, segélyen él. Az orvosi szakvélemény szerint a sértett poszttraumás alkalmazkodási zavarban és depresszióban szenved.

Kevin Cross bíró azt mondta, a felvételen jól látszik, hogy az ütés nem érte, így meg sem sérthette a csípőt. Hozzátette: afelől nincs kétsége, hogy Rice őszintén hiszi: minden fizikai és lelki tünete kizárólag az ütés eredménye, de ez nem jelenti azt, hogy a férfinak igaza is lenne.

Rice, aki saját magát képviselte az ügyben, ráadásul nagyobb kiadásra is számíthat, mert a bírósági eljárás költségeit neki kell fedeznie.

(Irish Times)