Sütőjében rakva ölt macskát egy férfi

Az állatot az amerikai férfi otthonában gomolygó füst miatt kiérkezett tűzoltók találták meg.

Súlyos állatkínzás vádjával indítottak eljárást egy 42 éves amerikai férfi ellen, miután egy halálra égetett macskát találtak a sütőjében, a New York állambeli Bataviában lévő otthonában – jelentette a helyi sajtó. Az állat tetemére tűzoltók bukkantak, akik azután vonultak ki Darren Annovi otthonába, hogy bejelzett a lakásban lévő füstjelző.

A helyi tűzoltóság közlése szerint a lakásban “kisebb füst volt”, amikor a tűzoltók beléptek a férfi otthonába, ahol a nappali közepén egy sütőrácsot találtak. Ekkor vizsgálták meg a sütőt, amiből egy macskatetem esett ki, miután kinyitották az ajtaját.

A rendőrség az esettel kapcsoltabn kihallgatta Annovit, és megállapították, hogy ő okozta a macska halálát – mondta el a The Batavian című lapnak a városi rendőrség szóvivője. Eric Hill nyomozó közlése szerint a cica még élt, amikor a férfi berakta a sütőjébe.

Darren Annovi – sütőbe rakva ölt meg egy macskát (Fotó: Batavia rendőrség)

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mindezt miért tette. A rendőrség közlése szerint a férfinak korábban nem volt állatkínzásos ügye. Annovit előzetes letartóztatásba helyezték, majd egy bíró elrendelte elmeorvosi vizsgálatát, és ötezer dolláros óvadékot állapított meg.