Észak-Korea: a Kim Dzsong Un elleni büntetőintézkedés hadüzenet

Az Egyesült Államok először hozott szankciókat személyesen Kim Dzsong Un ellen, az emberi jogok módszeres megsértése miatt.
Kapcsolódó cikkek

Megírtuk, az Egyesült Államok először hozott büntetőintézkedéseket személyesen Kim Dzsong Un ellen, az emberi jogok módszeres megsértése miatt.

Észak-Korea szerint ez “hadüzenet” az Egyesült Államoktól,

írja az Independent.

A szankciók egyébként nem csak Kim Dzsong Un-t érintik, hanem további tíz személyt, valamint öt észak-koreai kormányzati szervet.

Adam J. Szubin államtitkár, aki a pénzügyi hírszerzésért felel, azt mondta: Kim Dzsong Un vezetése alatt folytatódott az elfogadhatatlan kegyetlenkedés az észak-koreai nép ellen, aminek része a kínzás, a kényszermunka és a jogi eljárás nélkül végrehajtott halálbüntetések.

Észak-Korea több száz embert küldött dolgozni különböző  uniós tagállamokba, Phenjan így akar pénzhez jutni a nukleáris és rakétaprogramját büntető ENSZ-szankciókat kikerülve – állította az Európai Szövetség az Emberi Jogokért Észak-Koreában (EAHRNK)  szervezet szerdán közzé tett jelentésében, amely ennek kapcsán “államilag szponzorált rabszolgákról” beszélt.