Öngyilkos merényletet követtek el az indonéziai államfő szülővárosában

Motorkerékpáros öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy rendőrőrsnél.

Motorkerékpáros öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy rendőrőrsnél kedden az indonéziai Solóban, az államfő szülővárosában; a hatóságok az Iszlám Államnak tulajdonítják a terrorcselekményt.

A támadónak sikerült átjutnia az őrhelyen, és behatolnia a rendőrségi hivatal udvarára. Rendőrségi források szerint a merénylő a Koránból idézett verseket, majd felrobbantotta magát, amikor a rendőrök megpróbálták ártalmatlanítani.

A robbantásban egy rendőr könnyebben megsebesült, de hírügynökségek kiemelik azt, hogy Joko Widodo államfő várhatóan szülővárosában fogja tölteni családjával együtt szerdán az iszlám böjti hónapot, a ramadánt lezáró ünnepet, az íd al-fitret. A hatóságok készenlétben vannak, mert attól tartanak, hogy az ünnepen újabb, az Iszlám Államhoz köthető támadások történnek az országban.

A rendőrség azonosította a merénylőt. A férfi tagja a Bahrun Naim indonéziai dzsihadista hálózatnak, amelynek emberei az Iszlám Állam soraiban harcolnak Szíriában. Az illetőnek sikerült kereket oldania a tavalyi év végén végrehajtott rendőrségi razzia idején, amellyel – a hatóságok szerint – több készülő támadást meghiúsítottak.