Obama teljes mellszélességgel Clinton mögé állt

Az elnökválasztási kampányban először Obama is megjelent Hillary Clinton oldalán Charlotte-ban.

Hillary Clinton az amerikai Charlotte városából jelentkezett be Facebookon élőben, az oldalán Barack Obamával. Clinton beszéde elején, hogy Obama sosem felejtette el, honnan jött, ekkor emlékeztette Trumpot a múltbeli dolgokra hivatkozva, hogy ez a hely bizony Hawaii.

Clinton beszélt a céljairól, kifejtette, hogy ha megválasztják, elnöksége első száz napján rengeteg energiát fektet majd jólfizető állások létrehozásában. Hozzátette, szerinte mennyire abszurd, hogy Trump szerint most is túl magasak a bérek. A demokrata elnökjelölt viszont emelné a minimálbért. Továbbá rengeteg ember számára elérhetővé tenné az ingyenes felsőoktatást, illetve szeretné elérné, hogy ne fizessen több adót egy bankár a titkárnőjénél.

Clinton elmondta, az a közös benne és Obamában, hogy mindketten szeretik az országukat. Szerinte az köti össze őket, hogy a közös érdekeket az egyéni céljaik elé helyezik. Trump kampányszövegére utalva Clinton megjegyzi: Amerika már most a világ legjobb helye.

A demokrata elnökjelölt után Obama is beszél, aki Clinton nevét skandálva érkezik a színpadra. Azt mondja, ő hisz Clintonban, és azt szeretné, hogy a jelenlevők is tegyenek azért, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke.