Az afgán hadsereg ellentámadást indított az Iszlám Állam harcosai ellen

Néhány óra alatt az Iszlám Állam legalább 32 feltételezett tagjával végeztek.
Kapcsolódó cikkek

Az afgán biztonsági erők ellentámadást indítottak hétfőn az Iszlám Állam (IÁ) harcosai ellen a dzsihadista szervezet afganisztáni fellegvárának számító keleti Nangarhár tartományban.

Katonáink megkezdték a szárazföldi és légi műveleteket az Iszlám Állam állásai ellen

hétfőn hajnali 4 órakor Kot körzetében, mondta sajtótájékoztatóján Dad Muhammad Harifi, a nemzetbiztonsági igazgatóság tartományi vezetője. Hozzátette, hogy néhány óra alatt az Iszlám Állam legalább 32 feltételezett tagjával végeztek. Megölték Abu Szajedet, az IÁ helyi hírszerzési vezetőjét is. Harifi elmondta, hogy a hadseregnek már sikerült visszaszereznie Tap-i-Dzsandzsalit, a környékbeli területek elfoglalása pedig további egy-két napot vesz igénybe.

Az Iszlám Állam tagjai pénteken támadták meg Kot körzetét, egy nappal azután, hogy az afgán védelmi minisztérium bejelentette: elpusztította és megsemmisítette a szervezetet Afganisztánban.

Szalim Hán Kunduzi nangarhári kormányzó elmondta, hogy a szélsőségesek támadásának pénteki kezdete óta az összecsapásokban hat civil és a biztonsági erők nyolc tagja halt meg, miközben a dzsihadisták közül több mint 170-en vesztették életüket. A kormányzó elmondta, hogy az Iszlám Állam tagjai az utóbbi napokban legalább 90 házat gyújtottak fel, és mintegy 500 család kényszerült otthona elhagyására az erőszak miatt.

 

 

Címkék: iszlám állam