Donald Trump egy csapásra megoldaná Észak-Korea problémáját

Nem okozna neki gondot, hogy szóba álljon Kim Dzsong Unnal.
Kapcsolódó cikkek

Tárgyalna Kim Dzsong Unnal Donald Trump republikánus elnökjelölt, hogy véget vessen az észak-koreai atomprogramnak. „Nem okozna gondot, hogy szóba álljak vele” – jelentette ki a Reutersnek adott keddi interjúban.

A politikus Kínára is nyomást gyakorolna. Szerinte az Egyesült Államoknak „iszonyatos hatalma” van Kína fölött, amely egy telefonhívással megoldhatná az észak-koreai problémát.

Trump figyelmeztetett arra, hogy szerinte hatalmas lufi fújódik a technológiai szektorban, a helyzet hasonló, mint a 2008-as nagy pénzügyi válság előtt. Szerinte milliárdokra értékelnek olyan cégeket, amelyek egy fillért sem termeltek, és rossz a konepciójuk.

Ha megválasztanák Trumpot, a klímaegyezményeket is újratárgyalná, amelyekkel az a problémája, hogy más országok nem tartják be. Azt mondta: olyan dolgokra, amelyeket Amerikának azonnal meg kell tennie, Kína számára 30 év haladékot ad az egyezmény.

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt külpolitikai tanácsadója azt mondta: Trump bizarr érdeklődést mutat olyan külföldi „erős emberek” iránt, mint Kim Dzsong Un vagy Vlagyimir Putyin, miközben Amerika legfontosabb szövetségesének vezetőjét sértegeti. Szerinte Trump külpolitikai elképzelései értelmetlenek. (MTI)