Tiniket vádolnak a kettős gyilkossággal

Egy általános iskolai konyhás nőt, és a lányát ölték meg, feltehetően 14 éves diákok.

Két 14 éves diákot, egy lányt és egy fiút vádoltak meg 49 éves Liz Edwars, és 13 éves lánya, Katie meggyilkolásával.

Liz és Katie Edwards (fotók: Facebook)

A nő egy általános iskolában dolgozott konyhásként a lincolnshirei Spaldingban. Munkahelyétől kevesebb mint egy kilométerre lakott a lányával egy ikerházban. Az anya és a lánya holttestére az otthonukban találtak rá pénteken délben. Szomszédaik kedden látták őket utoljára.

A rendőrség gyilkossági ügyben indított nyomozást, és hamarosan letartóztatták a két kiskorú vádlottat. A kamaszok hétfőn reggel jelentek meg először a bíróság előtt. A meghallgatásuk mindössze öt percig tartott, ők csak akkor szólaltak meg, amikor megerősítették személyazonosságukat. A bíróság döntése alapján június 27-ig egy őrzött ifjúsági intézetben laknak majd.

Az ügy nyomozását vezető Martin Holvey főfelügyelő szűkszavúan nyilatkozott a kettős gyilkosságról. Azt mondta, hamarosan sor kerül az áldozatok halottkémi vizsgálatára, és a környékbeliek segítségét kérte az eset részleteinek felderítéséhez.

A helyieket szabályosan sokkolták a történtek, senki sem érti, hogy miért akart volna bárki is ártani Liznek és Katienek.

(BBC)